Slagthuset, Malmö

När hyresgästerna nu flyttar in i ombyggda lokaler i centralt belägna Slagthuset Malmö är det fräscha färgsättningar och flödande dagsljus som välkomnar dem.

Namnet kommer från perioden 1904-1969 då huvudbyggnaden var Malmös kommunala slakthus. Kontorsbyggnaden Malmö Slagthus, som med sina 13 våningar reser sig som ett av stadens välkända landmärken, stod klar 1993 och är en del av Slagthuskomplexet. Fastigheten ägs av Wihlborgs Fastigheter och när hälften av våningsplanen nu skulle byggas om fick Byggmästarn i Skåne uppdraget.

”Projektet är ett förtroendeuppdrag från Wihlborgs som vi har jobbat med under våren och sommaren. Vi besiktigade sista delen fredag vecka 38 och även om det är ett ganska traditionellt kontor har det varit ett stort projekt med tanke på den korta byggtiden”, säger Magnus Nilsson, avdelningschef på Byggmästarn i Skåne.

PROJEKTFAKTA

PROJEKTNAMN
Slagthuset

HYRESGÄST
Mindpark, GoTo10 och Softhouse

FASTIGHETSÄGARE
Wihlborgs Fastigheter

BYGGÅR
2020

PRODUKTER
FLEX GLASSLINE
FLEX FRAME
FLEX SLIDEDOOR -G

MILJÖ OCH DEMONTERBARHET  

Demonterbarhet är flexibilitet och miljöhänsyn i ett.

När nya hyresgäster flyttar in eller verksamhetens behov förändras behöver kontorsmiljön också anpassas. Våra systemväggar är flexibla och kan demonteras, flyttas eller ändras lika enkelt som de monteras upp första gången. Lösningen ni väljer är alltså rätt, oavsett hur ofta era inredningsbehov förändras.

Läs mer »