Eden, Malmö

Eden, Fastighetsbolaget Kungsledens första nyproduktion av kontorshus, reser sig åtta våningar högt i stadsdelen Hyllie i Malmö. Första spadtaget togs 2019 och i september i år flyttade de första hyresgästerna in i Eden. I tillägg till att byggnaden är certifierad enligt Leed Guld och Well Platinum 2.0 har man även implementerat Kungsledens nyutvecklade koncept Symbiotic Building i Eden.

”Symbiotic Building är ett koncept som fokuserar på att de som hyr av oss och vistas i huset ska må bra. Konceptets fyra hörnstenar är välbefinnande, biofili, intelligens och service”, berättar Michael Lundblad, projektchef på Fastighetsbolaget Kungsleden och fortsätter: ”Det vi vill kommunicera med huset Eden är att det ska vara ombonat och att man ska trivas. Man ska vilja vara här. White Arkitekter har designat och valt produkter som är hållbara ur materialsynpunkt och det är mycket trä i inredningen, till exempel i produkterna från FLEX i ekutförande. Det andas lite lyx och ger en välkomnande, ombonad känsla när man möts av träpaneler och ekdörrar på det här viset. Man brukar tala om att man tar jobbet med sig hem – vi vill vända på det: i Eden tar man med sig hemmet till jobbet.”

PROJEKTFAKTA

PROJEKTNAMN
Eden i Hyllie

HYRESGÄST
Plan 1-3 Quick Office, plan 1 Pieplow Restauranger, plan 5 IMCD, plan 6-8 Diaverum

ARKITEKT
Byggentr MVB Syd AB. White Arkitekter

FASTIGHETSÄGARE
Kungsleden Fastigheter AB

BYGGÅR
2021

PRODUKTER
FLEX GLASSLINE
FLEX FRAME
FLEX DOOR

MILJÖ OCH DEMONTERBARHET  

Demonterbarhet är flexibilitet och miljöhänsyn i ett.

När nya hyresgäster flyttar in eller verksamhetens behov förändras behöver kontorsmiljön också anpassas. Våra systemväggar är flexibla och kan demonteras, flyttas eller ändras lika enkelt som de monteras upp första gången. Lösningen ni väljer är alltså rätt, oavsett hur ofta era inredningsbehov förändras.

Läs mer »