Berglagens Sparbank, Lindesberg

När Bergslagens Sparbank Lindesberg skulle göra om lokalerna i det fina gamla Sparbankshuset från 1923 och två lokala kontor skulle bli till ett fick man tänka nytt. Lokalerna skulle anpassas till fler medarbetare samtidigt som det moderna och det bevarade i inredningen skulle flätas samman till en harmoni där elementen lyfter fram varandra.

Det nya bankkontoret har delats upp i en publik del och en intern del där personalen sitter i delade rum, med upp till 10 arbetsplatser i varje rum. Därtill har man byggt 10 kundrådgivningsrum. ”Rummen har olika storlekar för att passa flera olika typer av möten. När det gäller material, valde vi ekpartier blandat med lagom mycket glas. Vi var ute efter en gedigen och trygg känsla. Ek valde vi för att det symboliserar Sparbankseken; det var en tradition som vi ville bygga vidare på och framhålla”, berättar Cecilia Jeffner, VD på Bergslagens Sparbank Lindesberg och fortsätter: ”De flesta av rådgivningsrummen har fönster ut, men inte alla. I de rummen var det därför extra viktigt att släppa in ljus. Sekretessfrågan är naturligtvis av största betydelse eftersom det rör sig om bankverksamhet, så det var mycket viktigt att ljud inte kan transporteras ut från rummen.”

PROJEKTFAKTA

PROJEKTNAMN
Berglagens Sparbank Lindesberg

HYRESGÄST
Bergslagen Sparbank

FASTIGHETSÄGARE

BYGGÅR
2020

PRODUKTER
FLEX FRAMELESS
FLEX GLASSLINE WOOD

MILJÖ OCH DEMONTERBARHET  

Demonterbarhet är flexibilitet och miljöhänsyn i ett.

När nya hyresgäster flyttar in eller verksamhetens behov förändras behöver kontorsmiljön också anpassas. Våra systemväggar är flexibla och kan demonteras, flyttas eller ändras lika enkelt som de monteras upp första gången. Lösningen ni väljer är alltså rätt, oavsett hur ofta era inredningsbehov förändras.

Läs mer »