AJ Produkter, Sickla

AJ Produkter har i mer än 45 år erbjudit möbler, utrustning och inredningslösningar till en stadigt växande kundskara. Genom åren har företaget utvecklat sig starkt till att idag finnas i ett 20-tal länder. Huvudkontor med centrallager ligger i Halmstad och den näst största anläggningen finns i Stockholm, där kunderna kan besöka deras showroom.

I samband med flyttplaner av showroom och kontor till nya lokaler i Sickla hittades en plats med stor potential, men som till en början inte var mycket mer än ett betongskal. ”Här fick vi möjligheten att göra lite som vi ville”, berättar Per Essley som är inredningsarkitekt hos AJ Produkter. ”Lokalen var spatiös med mycket rymd och det var ett uttryck jag kände att vi skulle försöka behålla så långt det var möjligt”.

Eleganta och funktionella lösningar

FLEX fick uppdraget att bygga två konferensrum och två fokusrum, som skulle utgöra ett viktigt komplement till det öppna landskapet. ”FLEX kände att de skulle klara av den här lite udda typen av lösning och tackade ja till uppdraget”, säger Per. ”Det är en litet speciell lösning för vår del i och med att showroom mixas med kontor i samma lokal – jag kallar det för ett shoffice”. Han beskriver resultatet som ”väldigt snyggt och elegant” där FLEX tagit hand om allt från planering till färdigbyggd lösning.

De fristående kontors- och mötesrummen är byggda med fanerade väggar samt med FLEX GLASSLINE och FLEX GLASSDOOR-A. Enligt Per var det otroligt viktigt att skapa en tilltalande miljö; en lugn plats som reducerar intrycken och där det går att fokusera på arbetet utan att störas av en stökig omgivning. Samtidigt skulle det fungera med de sociala ytorna, det som gör arbetsplatsen till en mötesplats.

PROJEKTFAKTA

PROJEKTNAMN
AJ Produkter Showroom & Kontor

HYRESGÄST
AJ Produkter

ARKITEKT
Per Esslay (AJ Produkter)

FASTIGHETSÄGARE
Atrium Ljungberg

BYGGÅR
2022

PRODUKTER
FLEX GLASSLINE
FLEX PLAINLINE
FLEX GLASSDOOR-A

MILJÖ OCH DEMONTERBARHET  

Demonterbarhet är flexibilitet och miljöhänsyn i ett.

När nya hyresgäster flyttar in eller verksamhetens behov förändras behöver kontorsmiljön också anpassas. Våra systemväggar är flexibla och kan demonteras, flyttas eller ändras lika enkelt som de monteras upp första gången. Lösningen ni väljer är alltså rätt, oavsett hur ofta era inredningsbehov förändras.

Läs mer »