Adacta Advokatbyrå, Malmö

Mitt i Malmö, med riktmärken som Stortorget och Apoteket Lejonet som grannar, har Adacta Advokatbyrå sina lokaler i en av Jyma Fastigheters byggnader. När det befintliga kontoret skulle utökas med en grannlokal, var FLEX med i ombyggnationen där gammalt och nytt skulle mötas.

Alla fastigheter bjuder på sina speciella förutsättningar och de här lokalerna var inget undantag. Mats Andersson berättar vidare: ”Förutsättningarna i det här fallet var en lokal som har en väldigt gammal del, med öppna spisar och fiskbensparkett, och en nyare del som skulle införlivas med denna. Då får man tänka till kring vad som kan passa och fungera så att det gamla och det nya möts på ett bra sätt. Och det gjorde FLEX – både vi och hyresgästerna är mycket nöjda, det är klockrent!”

Till projektet har FLEX levererat GLASSLINE och GLASSDOOR -A och att använda just aluminiumkarmar i det anrika huset var ett koncept som Mats Andersson och FLEX projektsäljare Magnus Axenklev arbetade fram tillsammans. ”Vi trivs jättebra med att jobba med Jyma Fastigheter, det fungerar alltid väldigt bra, och att skapa harmoni mellan det gamla och det nya på det här sättet är en rolig utmaning. Det är alltid lite speciellt att bygga om i så pass gamla hus då det är olika mått överallt. Det är utmanande och det är jätteroligt att sedan se det fina slutresultatet!” säger Magnus Axenklev.

Till skillnad från nybyggnation där det ofta är en arkitekt som ritar upp hur lokalerna ska se ut, samarbetar FLEX och Jyma Fastigheter redan från start i sådana här ombyggnationer. ”Ja, det är FLEX som har spetskompetensen kring detta. De kommer med idéer, ritar, måttsätter och är med i diskussionerna om vad som kan passa bäst. Deras partier är en väldigt viktig del i sådana här ombyggnationer eftersom det är de delarna som hyresgäster och besökare möter direkt när de kommer in i utrymmet.”

PROJEKTFAKTA

PROJEKTNAMN
Adacta

HYRESGÄST
Adacta Advokatbyrå AB

ARKITEKT
Flex, Fastighetsägare och Norbert Geistlinger Arkitektkontor

FASTIGHETSÄGARE
Jyma Fastigheter AB

BYGGÅR
2021

PRODUKTER
FLEX GLASSLINE
FLEX GLASSDOOR -A

MILJÖ OCH DEMONTERBARHET  

Demonterbarhet är flexibilitet och miljöhänsyn i ett.

När nya hyresgäster flyttar in eller verksamhetens behov förändras behöver kontorsmiljön också anpassas. Våra systemväggar är flexibla och kan demonteras, flyttas eller ändras lika enkelt som de monteras upp första gången. Lösningen ni väljer är alltså rätt, oavsett hur ofta era inredningsbehov förändras.

Läs mer »