På gång just nu: Domstolsbyggnaden i Malmö

7 våningsplan, 80 rum per plan: FLEX är med när Domstolsverket får nya lokaler i Malmö.

”PEAB bygger nytt åt Castellum och vi på FLEX har fått förtroendet att inreda våning 5-11. Det är ett mycket stort projekt och vi är jätteglada över att PEAB än en gång valde oss som samarbetspartner”, säger Kenneth Andersson, projektsäljare på FLEX region Syd. ”Vi var med redan på arkitektstadiet och det är alltid extra roligt.”

I projektet, som kommer att bli en av Sveriges största domstolsbyggnader och där Domstolsverket är upphandlande myndighet, är det alltså 80 rum gånger sju våningsplan som ska skapas med FLEX Frameless dörrportaler och FLEX Glassline.

Byggnaden består av en bas på fyra våningar ur vilken det skjuter upp fem glastorn. Och det är dessa torn FLEX nu inreder. ”Det är ett mycket spännande projekt, placerat i centrala Malmö, med höga miljö- och ljudkrav. Vårt arbete inleddes i januari och beräknas pågå till september”, avslutar Kenneth Andersson.

Nyfiken på domstolsbygget? Läs mer på PEAB.se, och håll sedan utkik efter en längre artikel i höstens nyhetsbrev från FLEX!