Nya Kronan i Sundbyberg – nybyggnation och ombyggnation för Skatteverkets nya huvudkontor

Mitt i centrala Sundbyberg står Nya Kronan, Vasakronans nya, effektiva kontorslösning. Kvarteret, med sina 42 000 m² kontorsyta består av tre integrerade byggnader och projektet innefattade två delar: nybyggnation av Hus 1 och 3 samt renovering och ombyggnation av Hus 2. Alla tre byggnaderna är miljöcertifierade enligt LEED Platinum och stort fokus har lagts på hållbarhet.

”Båda projekten har skett på utförandeentreprenad åt Skanska [hus 1 och 3] respektive Veidekke [hus 2]”, säger Andreas Jonsson, projektsäljare på FLEX Region Stockholm. ”För vår del har projekten inneburit att vi fick förtroendet att inreda hela kontorsytan i såväl Hus 1 och 3, som Skanska byggde, och Hus 2, där Veidekke genomförde omfattande ombyggnationer och renovering.”

För FLEX del startade montagearbetet i november 2020. ”Vi var klara med vår del av projektet sommaren 2021. Då hade vi levererat och monterat drygt 2000 m² FLEX GLASSLINE glasväggar, drygt 350 st FLEX FRAMLESS dörrportaler samt ett 20-tal WOODLINE-partier med pardörrar”, berättar Andreas Jonsson och fortsätter:

”Det är alltid roligt att vara med i stora projekt som detta och vi är både glada och stolta över det förtroende som Veidekke och Skanska har för oss och våra produkter. De två projekten med ombyggnation och nybyggnation innebar olika förutsättningar men båda var väldigt väl planerade och styrda, och samarbetet med båda våra beställare har fungerat mycket bra. Från start till mål har det varit en enkel resa och jag får nog säga att det är ett av de trevligaste projekt som jag har varit med i”, avslutar Andreas Jonsson.