”Det här har vi sett fram emot!”

Perakustik AB och FLEX Interior Systems AB Region Stockholm gör gemensam sak och flyttar ihop. Fördjupat samarbete, smidiga helhetslösningar för kunderna och ökad vi-känsla är några av fördelarna.

”Det ska verkligen bli jättekul att få till det här samarbetet!” säger Håkan Johnsson, VD på FLEX Interior Systems. ”Vi ingår i FLEX Group tillsammans och har länge pratat om detta med att sitta i samma lokaler. Och nu har det äntligen blivit verklighet!”

Första steget var att FLEX Stockholmskontor flyttade till Perakustiks befintliga lokaler i Järfälla, vilket genomfördes i november. I april flyttar de båda företagen till en gemensam lokal i samma område. ”Att sitta under samma tak ger många fördelar. Möten och överlämningar blir enklare och de där spontana samtalen i korridoren är också viktiga. I Örebro sitter FLEX och Lindström Undertak redan tillsammans och vi har sett att det gett stora fördelar”, säger Håkan och fortsätter: ”När vi sitter tillsammans är det enklare att hitta gemensamma kunder och erbjuda helhetslösningar med både väggar och undertak. Det kommer att öka volymen för båda företagen.”

Den ökade gemenskapen inom och mellan företagen är ytterligare en positiv faktor. ”Ja, när man lär känna varandra mer och delar arbetsvardagen blir samarbetet och vi-känslan också djupare. Micael Lundqvist, som ansvarar för montage och material på Perakustik, och Andreas Jonsson, regionchef för FLEX Stockholm, har dessutom känt varandra väldigt länge och har även jobbat tillsammans på Perakustik tidigare och det är ännu en god förutsättning för vårt fördjupade samarbete. Det här kommer verkligen bli jättekul!” avslutar Håkan.