Månadens FLEXare: Alex Vaarala

Månadens FLEXare:

Alex Vaarala
Projektsäljare, Region Stockholm

Du började på FLEX i september – berätta vad du har gjort tidigare!
Jag har jobbat med projektförsäljning mot bygg i 15 år. Genom åren har jag varit på lite olika företag, men arbetsuppgifterna är ju de samma. Före corona jobbade jag hos en konkurrent till FLEX och när de, som så många andra, drabbades av pandemins effekter drev jag istället ett eget företag i något år. När jag nu beslutade mig för att söka mig till en större arbetsplats igen kontaktade jag FLEX och då visade det sig att de precis skulle annonsera ut en projektsäljartjänst med placering här i Stockholm!

Vad roligt, vilken tajming! Och med din långa erfarenhet blir ju startsträckan väldigt kort.
Ja, jag trivs jag ju väldigt bra med de här arbetsuppgifterna och känner mig redan varm i kläderna. Det finns naturligtvis alltid interna system som man ska lära sig, men produkterna, kunderna och arbetsprocesserna kände jag mig hemma med redan från start.

Hur ser din arbetsdag ut?
Vi räknar naturligtvis väldigt mycket på jobb, kalkylerar och offererar. Det är den klassiska försäljningsdelen. Den andra delen är projektledning där vi är kundens högra hand när det gäller leveranser och så vidare. Då kan man stå med bygghjälmen på ute på ett bygge och diskutera olika lösningar. Just den variationen i jobbet är toppen och något jag verkligen trivs med. Jag är inte så monoton av mig utan gillar att ha omväxling om dagarna.

Har du något speciellt mål du vill uppnå i jobbet?
Jag vill att alla våra kunder ska vara 100% nöjda när dom anlitar Flex. Våra kunder lever i en tidspressad värld med många komplicerade processer och många parter inblandade. Mitt mål är att varje kund ska känna att Flex gör det där lilla extra för att ett projekt ska löpa enkelt och smidigt trots alla utmaningar som kan uppstå i ett byggprojekt.

Vad är det i ditt tycke som särskiljer FLEX i branschen?
Kompetensen. Alla är väldigt bra på sitt jobb. Säljarna gör tydliga och bra offerter och montageledningen är otroligt bra på att vara ute och fånga upp förändringar som kräver nya lösningar – de är snabba på bollen och mycket proffsiga.

Har du något drömprojekt?
Inte direkt något drömprojekt, men det är extra kul med de projekt där vi får vara behjälpliga redan på arkitektnivån. Alla kunder och uppdragsgivare är mycket kompetenta på sina områden men vi har spetskompetensen när det gäller till exempel glaspartier och då är det roligt att vara med och skissa redan på idéstadiet!