Priorn prisad med grön utmärkelse

När Malmö Stad nyligen delade ut Gröna Lansen – ett pris för miljömässigt hållbart byggande – föll juryns val på kontorsbyggnaden Priorn där FLEX var med och inredde.

När Vasakronan i samarbete med White Arkitekter tog fram Priorn stod miljö och hållbarhet i fokus. Liksom alla Vasakronans nyproduktioner är Priorn miljöcertifierad enligt LEED Platinum och man satsade även på en geoanläggning som försörjer såväl den nya fastigheten som den äldre grannfastigheten med värme och kyla.

I sin motivering poängterar juryn bland annat att ”Priorn är ett första avstamp på vägen till klimatneutralt byggande i staden”. Vi på FLEX är stolta och glada över att ha fått vara med i detta visionära projekt och vi gratulerar Vasakronan och White Arkitekter till den fina utmärkelsen!

Här kan ni läsa mer om projektet och här kan ni läsa mer om utmärkelsen.