Månadens FLEXare: Malin Dufvander

Månadens FLEXare:

Malin Dufvander
Kund- och leverantörsresekontra/orderadministration, FLEX Huvudkontor

Du började på FLEX i mars, berätta lite om dina tidigare erfarenheter.
Jag pluggade ekonomiprogrammet på Örebro universitet och blev klar 2014. Jag har alltid älskat siffror! Jag har tidigare jobbat med marknadsundersökningar, det började jag med redan under studierna, och som projektledarassistent. Efter första mammaledigheten internrekryterades jag till tjänsten som business controller och släppte då marknadsföringsbiten. Efter andra mammaledigheten hörde jag om en tjänst som skulle bli ledig här på FLEX i samband med en pensionering och arbetsuppgifterna – ekonomi, administration och fakturering – var precis vad jag ville satsa på, så jag sökte direkt och började i slutet av mars!

Vilka är dina bästa egenskaper för det här jobbet?
Jag är lugn, nyfiken och ordningsam, och så har jag lätt till skratt! Jag tycker om att sortera upp, både på jobbet och hemma; jag gillar ordning och reda helt enkelt. I det här jobbet behöver man vara sådan – ha koll på alla olika uppgifter som ska göras. Det kan bli stressigt eller dyka upp en ny situation som man inte har varit med om förut och då är det bra att inte bli uppstressad utan ta det lugnt och, om det behövs, fråga om hjälp.

Hur ser ditt arbete på FLEX ut?
Det är stor variation, och det är kul! Jag jobbar med fakturering, ordergodkännanden, leverantörsfakturor, post etc. Varje dag är en ny buffé att ta tag i! Varje vecka tar jag också fram statistik och skickar ut till de olika regionerna. Som business controller jobbade jag också till viss del med fakturering och statistik, men här finns mycket fler uppgifter att variera arbetet med och det är roligt!

Hur känns det än så länge?
Jag trivs jättebra! Jobbet är roligt och det kul att lära sig nya saker. Jag har redan lärt mig mycket på den här korta tiden och kommer lära mig ännu mer. Stämningen här på FLEX är väldigt bra och välkomnande och alla är väldigt hjälpsamma. Inom admin är vi på plats nästan varje dag men de andra jobbar främst hemifrån nu i och med Covid, men de kommer förbi och säger hej!

Framöver, hur ser planerna ut?
Maken, barnen, katterna och jag ska flytta i sommar. Vi bor strax utanför Örebro nu och kommer flytta lite längre ut på landet, men fortfarande ha nära till stan. Där planerar vi att bo kvar ett bra tag! Och kanske blir det en hund också så småningom, det finns en liten dröm om det. Jag vet att de har haft 5-6 hundar här som fått följa med till kontoret förut, så förutsättningarna är ju bra för att skaffa hund.

I övrigt vad gäller jobbet så håller jag ju fortfarande på att komma in i rollen, men de öppnar för fler saker att göra och det känns roligt. Jag är ju lite av en statistiknörd så det kan vara kul att ta sig an mer av den biten längre fram!