Månadens FLEXare: Nicklas Letz

Månadens FLEXare:

Nicklas Letz
Montör, Region Skåne

Du har varit FLEX-montör i Region Skåne i 13 år, berätta hur det hela började!
Ja, jag började i maj 2008. Jag var arbetsledare på Optimera där vi byggde utfackningsväggar. Där var jag i drygt tio år. När de lade ner i samband med byggkrisen såg jag en liten annons i Metro där det stod att FLEX sökte montörer. Min kollega och jag ringde på annonsen och dagen efter kom Håkan Johnsson [nuvarande VD på FLEX] ner från Örebro och anställde oss. Tiden går fort – nu har jag varit här i 13 år!

Har du alltid gillat att bygga?
Hahaha, nej! Jag visste inte vad jag ville bli när jag slutade nian utan tittade i gymnasiekatalogen och valde att utbilda mig till yrkeschaufför eftersom man fick alla körkort på den linjen. Jag har dock aldrig jobbat som det. En kompis bror var snickare och jag jobbade mycket hos honom. Så halkade jag in på det spåret och har varit i byggbranschen sedan dess.

Vad tycker du om jobbet som montör på FLEX?
Jag trivs hur bra som helst här på FLEX, det rullar på bra! Man kan ju se det som att vi bygger samma moment med glas, täta väggar och så vidare, men det ser hela tiden olika ut på varje arbetsplats eftersom alla arkitekter ritar in våra produkter på olika sätt. Det gör att det är stor skillnad mellan projekten och stor variation i jobbet! Jag är även skyddsombud för Region Skåne och samarbetar där med vårt centrala skyddsombud Henrik Persson.

Under dina år i branschen, vilka trender har du sett?
Ett exempel är kontorslandskapen: när vi började skulle vi riva alla väggar för att skapa landskap. Lite längre fram skulle vi bygga upp väggarna och skapa rum. Och nu har vi öppnat upp igen ett tag för att skapa ABW-landskap, aktivitetsbaserade arbetsplatser. Men nu ser vi en ny trend igen där alla får egna kontor eller sitter i mindre rum med sitt team. Folk vill inte sitta så öppet längre.

Vad gör du på fritiden? Har du några speciella intressen?
Ja du, just nu ligger intresset mest på att få ihop det med barnens aktiviteter! Sonen spelar fotboll och dottern är tävlingsryttare. Vi har en hästgård i Billeberga med fyra ponnyer och jag sitter även i styrelsen för en ridklubb.