Månadens FLEXare: Mats Lundgren

Månadens FLEXare:

Mats Lundgren
Produktchef, Huvudkontoret i Örebro

Du har precis firat 30 år som anställd på FLEX, grattis! Berätta hur det hela började!
Ja, jag började på FLEX i mars 1991, då som specare i Stockholm. Jag hade jobbat med butiksinredningar innan men ville byta till byggbranschen och sökte då jobb på FLEX. Idag jobbar jag som produktchef med ansvar för våra produkter och leverantörer. Jag ansvarar även för vår specavdelning som specar och beställer material till våra projekt. Utöver det är jag också miljöansvarig på företaget, och jag har även varit projektsäljare.

Hur använder du din gedigna erfarenhet i jobbet som produktchef?
Jag är tekniskt kunnig och har därmed bland annat kunskapen att bedöma om en produkt är enkel att montera och om den passar in i vårt sortiment. Det är en stor fördel och hjälper mig till exempel att avgöra om något kan skapa problem ute på arbetsplatsen. Jag har även besökt våra leverantörer och sett deras produktion. Sådant skapar en god förståelse för vad som går att tillverka.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?
Det ser lite olika ut, men dels bistår jag våra säljare och specare med information om leverantörer och produkter, och dels har jag tät kontakt med våra leverantörer om till exempel leveranser, reklamationer, produktfrågor och miljöfrågor.

Hur ser FLEX produktutvecklingsarbete ut?
Vi har ett produktråd som består av säljare, montageledare, montörer, specare, vår VD och mig. Där diskuterar vi befintliga och nya produkter. Vi tar fram förslag på en ny produkt och gör en bedömning av om den går att tillverka och montera. Vi lägger även stor vikt vid miljöbedömningen av produkten, och slutligen beslutar ledningsgruppen om produkten ska användas.

Vad tycker du särskiljer FLEX från andra aktörer på marknaden?
FLEX är ett företag med mycket kunnig och engagerad personal – och de anställda stannar länge, vilket ger stabilitet och kontinuitet – och det ger en bra slutprodukt. Dessutom upplever jag att vi är mer flexibla än våra konkurrenter när det gäller produktutförande.

Så, slutligen: vad är hemligheten som gör att du (och så många andra) stannar så länge på FLEX?
Det korta svaret är att jag trivs! FLEX är ett familjeföretag med bra ägare, och det gör att man trivs bra.