Månadens FLEXare: Peter Olsson

Månadens FLEXare:

Peter Olsson
Projektsäljare, Region Mellan

Du har varit på FLEX i snart sex år, berätta lite om dina tidigare erfarenheter.
Jag har hållit på med inredning och systemväggar i snart 40 år, med allt från snickeri och montage till försäljning. Jag gillar inredning även privat och att utveckla, designa och tillverka är ett av mina stora intressen, till exempel inredning, möbler, lampor etc. Det är ju roligt när man har skapat något och det är klart, men resan från idé till färdig produkt är det roligaste! Det är dessutom bra avkoppling att få vara kreativ och utveckla produkterna allt eftersom, man blir fokuserad på det man gör just för tillfället.

Hur ser ditt jobb på FLEX ut?
Jag är projektsäljare och där ingår till exempel försäljning, projektledning och kundbearbetning, men jag är även med i produktutvecklingen och det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat! Vi har en produktgrupp som diskuterar lösningar och förbättringar. I andra fall tar vi fram idéer som används i skarpt läge med en gång, till exempel FLEX Factory i projektet med Jacobssons möbler och FLEX Glassline Wood som togs fram i samarbete med arkitekten Sofia Kagg för projektet Sitevision.

Om du tittar på branschen, hur har den utvecklats?
Förr var det mer dörrar, täta väggar och en del glaspartier; nu har det blivit mycket mer glas och det är därmed oftast Glassline som vi monterar. En trend som vi ser växa fram nu är halvglasade väggar mellan kontor och helglasat i fronterna. På så sätt blir det ännu mer transparent och ändå avskilt ljudmässigt. Och om jag tittar framåt tror jag att pandemin kan påverka så att man vill ha mer flexibla kontorslokaler.

Vilken är din vision på jobbet?
Jag har ett tydligt mål i mitt arbete: våra kunder ska välja att samarbeta med oss för att få en så enkel resa som möjligt och att deras kunder eller hyresgäster i sin tur ska bli väldigt nöjda med resultatet. Man ringer oss för att man vill ha ett gott samarbete och bra produkter, och för att vi är flexibla. Vi är snabba på fötterna; det är vår FLEX-anda.

Skulle du säga att det är det som särskiljer FLEX på marknaden?
Ja, flexibiliteten och att vi är lyhörda, tillsammans med att vi har bra produktkännedom och branschkännedom. Vi vet vad som fungerar och kan ta fram nya produkter efter kundens önskemål. Medan många andra bara kör på standardlösningar är vi kundanpassade istället för produktionsanpassade. Vi har även ett mycket gott samarbete mellan regionerna inom företaget och det driver oss också framåt.