Glassline – En storsäljare i ständig utveckling

Modernt, klassiskt, tidlöst: därför väljer så många glas för inredning, känsla och uttryck.

FLEX GLASSLINE är en mångsidig produkt som går att få i en mängd olika utföranden och är alltid lika aktuell. Den helglasade systemväggen med glasskivor som limmas kant i kant ger lokaler som är ljusa, luftiga och inkluderande, med rena linjer och visuell öppenhet – samtidigt som arbetsro och sekretess upprätthålls. Glaset kan dessutom både screentryckas och folieras, till exempel för att lyfta fram företagets profil med text, bild eller färg. Med funktionen Private Glass går det också att gå från klarglas till mjölkvitt glas med en enkel knapptryckning.

I originalutförandet monteras GLASSLINE med aluminuimprofiler som kan naturanodiseras eller lackeras i valfri NCS-kulör. GLASSLINE WOOD är systerprodukten med träprofiler som kan lackeras eller faneras. Design med böljande kurvor eller rundade hörn? Både GLASSLINE och GLASSLINE WOOD kan levereras böjda i valfri radie! GLASSLINE FACTORY å sin sida är vår populära, industriinspirerade variant med spröjs i aluminiumprofiler.

Specialprodukter i standardsortimentet
En av våra specialiteter är att vi verkligen gillar att ta fram nya lösningar och produkter som matchar kundernas behov och önskemål. Genom åren har det bland annat lett till att vi har vidareutvecklat FLEX GLASSLINE, till exempel med ny design, nya ljudkrav och nya brandkrav som nu ingår i vårt standardsortiment:

  • GLASSLINE FACTORY togs fram i samarbete med Jacobssons möbler
  • Kvarteret Niagara vid Malmö högskola behövde innerväggar i glas som kan stå emot 300°C i 30 minuter i händelse av brand
  • GLASSLINE SOUND med ett labvärde på 42dB togs fram för SEB Arenastaden (som dessutom utsågs till Sveriges snyggaste kontor 2017!) GLASSLINE SOUND kan även utföras som en dubbelglasvägg med ett labvärde på 48-50dB.

Och vi fortsätter utveckla nya lösningar! Vilken vision kan vi genomföra för dig?
Läs mer om FLEX GLASSLINE, SEB och Niagara. Under Nyheter och Referensprojekt hittar du mer inspiration och exempel på hur GLASSLINE har använts!