Kontor med kulör

När hyresgästerna nu flyttar in i ombyggda lokaler i centralt belägna Slagthuset Malmö är det fräscha färgsättningar och flödande dagsljus som välkomnar dem.

Namnet kommer från perioden 1904-1969 då huvudbyggnaden var Malmös kommunala slakthus. Kontorsbyggnaden Malmö Slagthus, som med sina 13 våningar reser sig som ett av stadens välkända landmärken, stod klar 1993 och är en del av Slagthuskomplexet. Fastigheten ägs av Wihlborgs Fastigheter och när hälften av våningsplanen nu skulle byggas om fick Byggmästarn i Skåne uppdraget.

”Projektet är ett förtroendeuppdrag från Wihlborgs som vi har jobbat med under våren och sommaren. Vi besiktigade sista delen fredag vecka 38 och även om det är ett ganska traditionellt kontor har det varit ett stort projekt med tanke på den korta byggtiden”, säger Magnus Nilsson, avdelningschef på Byggmästarn i Skåne.

”I projektet byggde vi om hälften av våningarna och det blir alltid lite speciellt när det sitter hyresgäster på övriga våningar. Alla använder samma hiss och offentliga ytor som entréer ska hållas säkra för alla, men med ömsesidig respekt har det gått väldigt bra”, berättar Magnus Nilsson.

För FLEX del har projektet hållit på sedan vecka 20 och FLEX GLASSLINE och FLEX FRAMELESS dörrportaler i olika kulörer har levererats till alla våningsplan som byggts om.

”Det är våning 0, 1, 2 samt 5, 6, 7 som har byggts om och kontoren är inredda med en blandning av enskilda rum, konferensrum och öppna ytor. Det var ett stort projekt och lite extra roligt att sätta färg på produkterna på ett lite annorlunda sätt”, säger Magnus Axenklev, projektsäljare på FLEX.

Design som sticker ut
Hyresgästerna har fått sätta sin egen prägel på kontorslokalerna som alla vetter in mot öppna ytor i huskroppens mitt. ”Arkitekterna på Nyquist & Morän har fått till det på ett väldigt bra sätt”, säger Magnus Nilsson och fortsätter: ”Materialval, undertak och färgsättningar med mycket pastellfärger på exempelvis FLEX partier blev både annorlunda och coolt. Det sticker ut designmässigt och vi är mycket nöjda med slutresultatet.”

Magnus Axenklev instämmer: ”Det blev väldigt snyggt med de olika färgerna på till exempel dörrportalerna! Vi har jobbat med både Byggmästarn i Skåne och Wihlborgs Fastigheter återkommande genom åren och trivs bra med dem. Projekten är alltid välskötta och flyter på bra”, avslutar han.