Månadens FLEXare: Mikael Sommarvik

Månadens FLEXare:

Mikael Sommarvik
Montör, Region Mellan

Du är ny montör på Flex byggservice. När började du?
Jag började i januari 2020. Men egentligen är jag inte ny på företaget. Jag jobbade här för ungefär tio år sedan. Då var jag inhyrd som montör. Nu är jag tillbaka i samma roll – men som anställd.

Vad har du gjort under tiden?
Jag har jobbat som snickare på byggen. Det är också snickare jag är utbildad till. Och så har jag jobbat som montör hos en konkurrent till Flex.

Varför sökte du jobb på Flex igen?
Min familjesituation gör att jag behövde byta till ett jobb där jag utgår från Örebro. Jag känner ju till Flex sedan tidigare och vet att det är ett bra företag, så jag ringde och frågade om det fanns jobb till mig. Och det gjorde det.

Vad ingår i din yrkesroll?
Vi tar emot leveranserna till projektet, monterar och färdigställer kontor – från start till mål.
När vårt jobb är klart, gör vi en besiktning tillsammans med uppdragsgivaren. Ibland tar det månader innan hela bygget är klart och det är dags för slutbesiktning. Om något har hänt efter att vi lämnade – det kan ju vara någon som kommit åt och orsakat en repa till exempel – så kommer vi tillbaka och åtgärdar det.

Vad gör du nu?
Just nu är vi i Arboga och monterar portaler i ett kontor.

Vad tycker du om ditt jobb på Flex?
Som snickare jobbar man ofta ute i alla väder. Som montör jobbar man inomhus året om. Det uppskattar jag. Och så är det bra produkter och bra människor som jag jobbar med. Jag trivs jättebra.