Gott samarbete resulterade i en tyst bank

I december 2018 togs det första spadtaget av fastighetsägaren Lennart Karlsson och kontorschefen Berry Andersson. Knappt ett år senare, i november 2019, invigdes Bergslagens Sparbanks nya lokaler i Nora.

Jacob Johnsson, projektsäljare och projektingenjör på Flex, berättar om det nära samarbetet mellan bankens företrädare, fastighetsägaren och Kajenn Arkitektbyrå.
– Sofia Kagg på Kajenn Arkitektbyrå hade skapat interiören och planlösningen. Vi blev inkopplade när det var dags att hitta vägg- och taklösningar till lokalen som innehåller ett öppet kontorslandskap, konferensrum och separata mötesrum där man tar emot kunder. Det ställer höga krav på ljudisolering mellan rum och allmänna ytor. I ett snyggt, modernt kontor är kraven på design förstås också höga, säger Jacob.

Flex tog fram förslag på olika lösningar som skulle motsvara både de estetiska och ljudmässiga kraven.
– Vi bollade förslagen mellan oss alla som var involverade. Valet föll på Flex Glassline Wood, Flex Frameless och Flex Door samt akustikundertak från vårt systerföretag Rolf Lindström Undertak, berättar Jacob.

Flex Glassline Wood är en helglasad systemvägg för miljöer där man ställer höga krav på ljud och design. Glasskivorna limmas kant i kant och ger en ljus, luftig och inkluderande miljö. Träprofilerna kan levereras i fanér, massivt trä eller lackas i valfri kulör.

Flex Frameless är en elegant dörrportal där dörren blir en integrerad del av väggen, utan synliga karmar eller gångjärn och där dörrbladet livar med portalens utsida. Precis som systemväggarna klarar de högt ställda ljudkrav. Portalen målas eller faneras enligt önskemål och dörrbladen kan vara täta eller ha glasurtag.
Flex Door är namnet på en mängd dörrlösningar. Här finns moderna dörrar, traditionella spegeldörrar, pardörrar och måttbeställda dörrar, med eller utan glasparti. Designen förstärks med beslag och trycken i olika utföranden samt ytskikt i valfri kulör eller faner.

Jacob ser tillbaka på ett mycket bra samarbete och ett fint resultat.
– Vi på Flex har tillsammans med Lindström Tak bidragit med förslag och lösningar. Uppdragsgivaren har verkligen litat till vårt kunnande och erfarenhet, säger Jacob.

Berry Andersson, kontorschef på Bergslagens Sparbank Nora, och hans kollegor är mycket nöjda med det goda samarbetet och med resultatet: den fina arbetsmiljön.
– Vi har varit delaktiga i processen från början till slut. Lokalen är ganska mycket mindre än den vi hade tidigare, så det var viktigt att anpassa ytorna till våra behov och vår verksamhet. Resultatet är helt suveränt, säger Berry.
Det förra kontoret stod klart 1898 hade förstås sin charm. Men det var inte anpassat för en modern bank.
– Där hade alla medarbetare egna kontorsrum. Nu arbetar vi i ett öppet kontorslandskap. Till att börja med var vi kanske lite skeptiska till det med tanke på ljudmiljön, men inte nu längre. Den är fantastisk bra. Det är lugnt och tyst, säger Berry.