Månadens FLEXare: Andreas Persson

Månadens FLEXare:

Andreas Persson
Projektingenjör, Region Stockholm

Du är projektingenjör på FLEX. Vad innebär den rollen?
Som projektingenjör tar jag över efter säljaren och specar upp det aktuella jobbet. Det handlar till exempel om materialbeställningar och logistik. Jag ser helt enkelt till att jobbet går att utföra när jag sedan lämnar över till montageledaren.

Du började på FLEX i augusti. Berätta lite om din bakgrund!
Jag kommer från Gävletrakten och flyttade till Örebro för tre år sedan för att studera vid universitet här. Jag kommer från en hantverkarfamilj: pappa är plåtslagare, brorsan är snickare och det har alltid byggts en massa hemma. Jag är uppväxt med det och tycker att det är väldigt roligt men ville även utvecklas vidare och få en bred grund att stå på, så byggingenjör var rätt val för mig. Innan jag började på universitetet jobbade jag först inom stålindustrin och sedan träindustrin.

Vad ser du fram emot i jobbet på FLEX?
Först och främst ska jag bli helt självgående i min nya roll, jag är ju fortfarande väldigt ny, och på sikt vill jag ge tillbaka till företaget, bidra med bra idéer och vidareutveckling. Jag känner redan att FLEX är en bra arbetsplats med bra kollegor och som företag är vi väldigt bra på det vi gör. Det är kul och det märks att kunderna är nöjda. Om jag ska ange ett drömprojekt så är det klart att det vore roligt att vara med i ett riktigt stort jobb och kunna säga ”Jag var med och byggde det där!”

Hur ser du på branschen framöver?
Jag hoppas och tror så klart att det kommer fortsätta byggas mycket och tycker att det är roligt att det hela tiden kommer nya metoder och nya material som är bättre, och att det blir alltmer fokus på att bygga säkert och skapa bra arbetsmiljöer. Det allt större miljötänket är också bra: det är inte bara att göra utan man får tänka mer. Vårt material här på FLEX är ju redan miljöklassat och det är kul att vara med i en utveckling som gör byggandet bättre.