FLEX Interior Systems 30 år!

I år fyller FLEX 30 år och det firades tillsammans med de anställda i augusti. Mycket har hänt sedan starten för tre decennier sedan, men hur började det?

1989 blev Rolf Johnsson tillfrågad om att köpa FLEX från de dåvarande norska ägarna och tillsammans med Tomas Kåhre, Kent Persson, Björn Åkesson och Henry Fahlen gjorde han slag i saken. De flesta i personalen stannade kvar i ägarbytet och verksamheten fortsatte till en början i företagets lokaler i Hällabrottet utanför Kumla. På den tiden tapetserades gipsen delvis maskinellt och målades för hand. Fem personer kunde då producera 400 gipsskivor i veckan. Idag producerar två personer cirka 1000 gipsskivor på samma tid!

Tillväxt och FLEX-anda
Sedan dess har företaget vuxit från 30 till 70 anställda och fått nya adresser både en och två gånger. Huvudkontoret finns numera på Boställsvägen i Örebro och logistikcenter, där förberedelser och samlastning görs till projekten, finns på Skjutbanevägen. Sedan många år har FLEX även regionkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler företag har också förvärvats genom åren och i koncernen FLEX Group AB ingår nu även systerbolagen Lindström Undertak, Perakustik och Interiörakustik vilket gör att kunderna kan få en smidig helhetslösning med såväl väggsystem som undertak.

”Vår kompetens och erfarenhet, våra produkter och vår flexibilitet är viktiga faktorer för företaget. Men det jag vill lyfta lite extra är det vi brukar kalla för FLEX-andan. Det är god stämning i företaget, folk trivs, gör alltid det där lilla extra och har möjlighet att utvecklas på jobbet. Att det är så många som är kvar i företaget, att det är så många som stannar länge, det är vi oerhört glada och stolta över”, säger Håkan Johnsson, VD för FLEX Interior Systems.

Laginsats
Firandet på Isaberg inleddes med företagsinformation och sedan blev det skattjakt där de medverkande delades in i lag och fick utföra aktiviteter och lösa gåtor för att hitta guldskatten. Före middagen och prisutdelningen fanns sedan tid att till exempel testa den hissnande rodelbanan eller koppla av på bastuflotten.

”Det var ett väldigt roligt och uppskattat jubileumsfirande och nu ser vi fram emot 30 år till!” avslutar Håkan Johnsson.

Faktaruta

Genom åren har vi utfört många projekt runt om i landet och några exempel på stora projekt är:

Region Syd:

 • Tetra Pac Lund
 • Rättscentrum Malmö, Skanska
 • Scylla Lund, Skanska
 • Ericsson Lund, Skanska
 • Niagara Malmö, Thage
 • Studio Malmö, Skanska
 • Epic Malmö, Skanska
 • Eminent Malmö, Skanska
 • Hermod Malmö, Thage

Stockholm:

 • Bankhus 90 Rissne, Skanska
 • Säpo Solna, Skanska
 • Blästern, TL bygg
 • Läkemedelsverket Uppsala, Skanska
 • Waterfront, Peab
 • Biocenter Uppsala, NCC
 • Nacka strand
 • Karolinska, Skanska

Region Mellan:

 • Mjärdevi Linköping
 • ABB Ludvika, NCC
 • Campus Usö, NCC
 • Luftfartsverket Norrköping, Magnentus
 • Ulls hus Uppsala, Peab
 • Kriminalvården/Migrationsverket Norrköping, Byggrosen
 • Domstolarna Jönköping, Skanska
 • Citypassagen Örebro, Peab
 • Jönköpingsuniversitet, Thage&söner

Region Väst:

 • Pedagogen
 • Hasselbladshuset, NCC
 • Femmanhuset (Vinges kontor), Peab
 • Lyckholms, Peab
 • Tändstickan, Skanska