Månadens FLEXare: Zebastian Zetterlund

Månadens FLEXare:

Zebastian Zetterlund
Projektingenjör, Region Syd

Du är projektingenjör på FLEX. Vad innebär den rollen?
Som projektingenjör tar jag över efter att säljaren sålt ett projekt. Det innefattar till exempel materialbeställningar, att upprätta och planera leveranser och att göra montageunderlag till montörerna samt få till en smidig övergång från planering till montage. När jag är klar lämnar jag över till montageledaren och montörerna. Med bra underlag kan de montera snabbt och det blir korta ställtider.

Utöver det slussas jag in i rollen som IT-ansvarig och ansvarar även för utvecklingen av Bluebeam och våra BIM-modeller. Det är roligt med variation och jag gillar att hitta nya sätt att jobba!

Berätta om din bakgrund!
Jag kom hit direkt från skolbänken, kan man säga. På gymnasiet läste jag samhällsbyggande och miljö med inriktning mot arkitektur och därefter gick jag en treårig byggingenjörsutbildning på universitetet med inriktning mot projektering. I samband med att jag sökte sommarjobb blev jag kontaktad av en rekryterare om att FLEX sökte en person som ville jobba extra under sista skolåret. Jag fick komma på intervju, allting klaffade och sista året kombinerade jag studierna med att jobba 25-50% här på FLEX. Vid examen blev jag erbjuden anställning och jag är nu fast anställd sedan augusti 2018.

Hur vill du utvecklas på jobbet framöver?
I framtiden vore det roligt att ta ett mer övergripande ansvar inom projektavdelningen och sitta mer med strategi, utveckling och digitalisering.

Vilka fördelar ser du med att jobba på FLEX?
FLEX är familjeägt och det innebär en tajtare krets med kortare beslutsvägar. Erfarenheten sitter verkligen i ryggmärgen här på FLEX – många i personalen har varit i branschen i 10-30 år – och det är roligt när man är ny i branschen att kunna suga åt sig så mycket kunskap som möjligt. Att vi dessutom utvecklar nya produkter, som till exempel FLEX Glassline Factory som konkurrenterna inte har, är extra kul. Det är också roligt att vi växer och ökar våra marknadsandelar, inte minst i Region Syd.

Vad beror det på tror du?
Företaget vässar hela tiden sin image och skapar större närvaro på marknaden. Vi tar fram egna produkter som är flexibla och återanvändningsbara, vi har stort fokus på miljön och erbjuder både bred och djup kunskap ihop med kundanpassade lösningar.