Annorlunda glasuppdrag på anrik gård

Stallgång och boxväggar gav ett annorlunda projekt när Värhulta Gårdsmäklare inredde sitt nya kontor.

När Värhulta Gårdsmäklare, hemmahörande på Stora Luggavi Gård i Fjugesta, skulle flytta in i nya kontorslokaler 2018 ville de ge både den anrika gårdens historia och familjeföretagets 95-åriga traditioner en framträdande roll. Det gamla stallet med sina tjocka stenväggar och putsade fasad passade perfekt i karaktären och tanken på ett kontor i stallstil med boxar, spiltor och stallgång tog form.

”Vi ville ha en arbetsmiljö, där vi kan se varandra och kommunicera utan att störa varandras fokus. Gården ligger dessutom på en höjd med flera kilometers utsikt åt alla håll och husets läge gör att vi har dagsljus i lokalen hela dagen så vi ville inte heller bygga in oss”, berättar Per-Anders Andersson, VD på Värhulta Gårdsmäklare. Han kontaktade FLEX med sina planer och tillsammans med Peter Olsson, ansvarig säljare på FLEX, finslipades ritningarna där box- och spiltväggarna i det stallinspirerade kontoret skulle ha trä nertill och glas upptill.

”De platsbyggde de halvhöga träväggarna själva och sedan glasade vi in det hela åt dem. Vi monterade korridorvägg och mellanväggar i glas samt helglasade dörrar, allt med aluminiumprofil. Ljudkraven och ljusgenomsläppet var viktiga och vi hjälpte dem även med den allmänna ljudmiljön, ” säger Peter Olsson, ansvarig säljare på FLEX. ”Det var verkligen ett annorlunda projekt men mycket roligt. Kombinationen av retro och modernt blev väldigt bra och Per-Anders är oerhört positiv och trevlig att ha att göra med.”

Planlösningen och inredningen med uteslutande hel- och halvantika möbler samt seldon och sadlar på väggarna ger ett inbjudande intryck. ”Utseendet och karaktären håller ihop med de långa traditioner vi vill fortsätta odla. Vi är väldigt nöjda med resultatet och kan bara hylla hur Peter och de andra närmade sig jobbet, monterade och tog ansvar,” avslutar Per-Anders Andersson.