Från referensbild till modernt kontor i sekelskiftesmiljö

Roligt och utmanande projekt när FLEX måttade in glasväggar till Consids nya vindskontor.

Inför jobbet med Consids nya kontor i Helsingborg fick FLEX ett par referensbilder från ett av IT-företagets andra kontor. ”Vi berättade att vi har en liknande lösning med aluminiumprofiler istället för trä och tillsammans med Jonas Andersson, arbetsledare på Serneke, tog vi fram ett inredningsförslag med FLEX Frame och FLEX Factory som Consid blev väldigt nöjda med”, säger Magnus Axenklev, projektsäljare på FLEX, region Syd. ”Det är lite ovanligt att utgå ifrån referensbilder snarare än detaljerade ritningar och föreskrivna produkter, men det blir roliga och utmanande projekt när vi jobbar fram inredningen tillsammans och hittar lösningar på det här sättet.”

Fastigheten på Kungsgatan i Helsingborg ägs av Castellum och är en ståtlig sekelskiftesbyggnad med utsikt över hamnen. ”Consids lokaler ligger högst upp i huset så det är en vindsvåning med allt vad det innebär av snedtak och gamla träbalkar. I lösningen som vi tog fram är utgångspunkten att låta de nya väggarna gå upp och följa befintliga takvinklar och bjälklag. Det krävs verkligen perfekta mått för ett sådant projekt och resultatet, där man bevarar det ursprungliga och bryter av med det moderna i form av glas och svarta detaljer, blev väldigt bra. Det var inte ett av våra största projekt, men definitivt ett av de coolaste.”

Kontorslokalerna innehåller både enskilda kontor och konferensutrymmen och att de 120 vindskvadraten, där gammalt möter nytt i en fin balans, blev lyckade håller Jonas Andersson med om: ”Consid blev eld och lågor över FLEX partier och även om vindsvåningen gav tämligen speciella förutsättningar med sina ojämna golv och sneda tak fixade FLEX jobbet galant, till exempel med ett snyggt tillskuret glas som passades in mot en gammal sned murstock. De är både engagerade och kunniga och har mycket duktiga montörer. Vi är jättenöjda med samarbetet och resultatet!”