Runda hörn och höga ljudkrav när Luftfartsverket bytte lokaler

FLEX var med och inredde LFVs tvåvåningskontor i Norrköping.

När Luftfartsverket i samband med ett större förändringsarbete behövde nya lokaler i Norrköping föll valet på Magnentus Building vid Nya Torget.

”De skulle samla flera verksamheter till ett enda, mer effektivt kontor”, berättar Göran Blom på Magnentus Fastighetsförvaltning AB och fortsätter: ”Det var väldigt roligt att få Luftfartsverket som hyresgäst. De huserar nu på två våningsplan i byggnaden och Sweco ritade hela kontoret för dem. LFV hade väldigt specifika krav och det mesta är specialframtaget för dem.”

FLEX fick i uppdrag att ta fram och montera all inredning i lokalerna och i tillägg till mycket glas i form av både väggar och dörrar stod mycket höga ljudkrav på kravspecen: ”Det var ett spännande projekt och extra stolta är vi över de samtalsrum, mötesrum och konferensrum som vi monterade med runda hörn”, säger Håkan Johnsson, produktionschef och VD på FLEX.

I kontors- och konferensdelarna användes FLEX Glassline, FLEX Frame och FLEX Slidedoor-G. Rummen är uppbyggda med målad gips tillsammans med en lite annorlunda ljudlösning: ”På utsidan monterade vi drygt 3 500 vitmålade ribbor och innanför ribborna har en svart akustikduk monterats för att absorbera ljud. Det har skapat en skön arbetsmiljö”, berättar Håkan.

”Hela kontoret är väl genomtänkt, och samarbetet med FLEX var som alltid mycket bra”, säger Göran. ”Vi har arbetat med dem flera gånger genom åren. De är duktiga på att ta fram lösningar efter kundernas önskemål och montörerna är också väldigt kunniga. Slutresultatet här blev väldigt snyggt, det är ett påkostat, trivsamt kontor och besökare som kommer dit blir ofta väldigt imponerade.”