Arbete pågår: EPIC är bygget som tar välmående på allvar

Framåtsiktande visioner och fokus på välmående när Skanska bygger nytt på Universitetsholmen i centrala Malmö.

EPIC är den första kontorsbyggnaden i Norden som precertifierats för WELL, en internationell standard för hälsosamma arbetsplatser baserad på medicinsk och vetenskaplig forskning. Det är en väldigt hög standard med höga krav kring till exempel dagsljus och luftkvalitet men även på att arbetsmiljöer ska vara bekväma och fria från distraktioner. ”Certifieringen ställer också mycket höga krav på byggmaterial, från vilken sorts gips, glas och isolering som används till vilka ämnen som ingår i färg och karmar. Certifieringen var en intensiv process, men vi är glada och stolta över att nu kunna säga att våra produkter till fullo möter WELLs höga krav. Det här är framtiden och kommer bli allt mer framträdande i alla projekt”, säger Magnus Axenklev, projektsäljare på FLEX.

EPIC ska stå klart för inflyttning hösten 2019 och består av två sammanlänkade huskroppar om vardera sex våningar. FLEX är med och inreder samtliga kontor och de olika hyresgästerna har valt olika upplägg av sina ytor. ”Ja, vi levererar hela skalan här, det är en blandning av enskilda kontor, mötesrum och öppna ytor, allt beroende på hur hyresgästernas verksamheter ser ut. De produkter vi använder är väggsystemen FLEX Glassline och FLEX Fineline samt dörrportalen FLEX Frame och vår del av projektet är klar till sommaren.”

FLEX har samarbetat med Skanska i flera projekt genom åren, till exempel i kontorsbyggnaden Studio på samma gata. Även Studio var ett mycket speciellt projekt som ni kan läsa mer om här. ”Det är roligt att bygga tillsammans med dem nu igen. EPIC är ett oerhört bra och genomtänkt bygge som vi är väldigt glada att vara en del av. Återkommande uppdragsgivare bygger upp ett ömsesidigt förtroende som är väldigt uppskattat och samarbetet med Skanska är verkligen fantastiskt”, avslutar Magnus.