Månadens FLEXare: Tobias Johansson

Månadens FLEXare:

Tobias Johansson
Projektsäljare och montageledare, Region Väst

Du har lång erfarenhet av FLEX – berätta!

Ja, första gången jag var här var från 2000 till 2003. Sedan kom jag tillbaka till FLEX 2006 efter några år som bland annat snickare och har varit här sedan dess, så sammanlagt är det ju femton-sexton år nu! Först som montör och sedan som montageledare. Och sedan mitten av januari är jag nu projektsäljare på halvtid.

Vilken betydelse ser du att din bakgrund har i din nya roll?
När man har hållit på så länge som jag har gjort har man ju med sig mycket gratis, så att säga; jag började som snickare direkt efter skolan och har sedan jobbat med montage på olika sätt i många år, så jag har verkligen förståelse för hur det är ute på byggena och jag kan våra produkter på djupet. De erfarenheterna tar jag nu med mig över på säljsidan.

Hur har marknaden utvecklats under dina år på FLEX?
Konkurrensen har blivit hårdare de senaste åren, men FLEX står sig bra. Vi har varit med länge och har byggt upp ett förtroende på marknaden. En av våra stora fördelar är att vi är så flexibla och att vi gärna gör speciallösningar. Vi går på kundens önskemål och det blir ofta saker som frångår standard, det är vår grej och det är roligt! Att vi jobbar med eget montage är också en klar fördel. Det blir lätt för många led när man inte gör det. Då finns det egentligen ingen som tar ansvar och det blir rörigt för kunden. Med eget montage tar vi ansvaret hela vägen.

Så, hur känns det att gå över till säljsidan nu?
Det känns väldigt spännande! Jag tror på det här med att utvecklas inom företaget, att man tar vara på den kunskap som finns. Det är viktigt. Jag trivs bra på FLEX och det är roligt att få möjlighet att utvecklas vidare och prova nya områden.