Öppenhet och avskildhet hos Polestar i Göteborg


En glasklar vision

Polestar, elbilsmärket som är en del av Volvo Car Group, invigde i oktober sina nya lokaler i Göteborg. Byggnadens vitglasade exteriör följs upp av luftiga, glasade rum som ger ett fantastiskt ljus och ett helhetsintryck av rena ytor och genomtänkt minimalism med precis rätt detaljer.

Glas och aluminium. Öppenhet och rymd. När FLEX via RO-Gruppen fick i uppdrag att inreda Polestars nya lokaler på Hisingen i Göteborg var det FLEX GLASSLINE som gällde hela vägen. Johan Nicklasson, projektsäljare på FLEX, region Väst, berättar:

”Hos Polestar behövdes inga speciallösningar, men det var ändå ett väldigt ett speciellt projekt. De gjorde en total facelift på huset och ville ha en lite flytande, svävande känsla och klädde byggnaden i tonat glas. Sedan fortsatte de det helglasade utseendet på insidan med FLEX Glassline och valde att ha samtliga profiler och beslag i aluminium. Det genomgående temat med väggar och skjutdörrar i glas ger öppenhet och avskildhet på samma gång, och ljuset blir fantastiskt. Glas är fantastiskt att jobba med! Det är också roligt att få jobba med ett material, ett ämne, på det här sättet, utan att blanda upp det med täta dörrar, portaler och andra snickerier. Det är inte så vanligt.”

På kontoret finns telefonhytter, grupprum, konferensrum och cellkontor, alla med glas som gemensam nämnare. ”Polestar hade en känsla, en vision, som de ville uppnå med så mycket glas som möjligt”, berättar Dan Eineryd, affärsområdeschef på RO-Gruppen i Göteborg. ”Vi har jobbat med FLEX många gånger. De är duktiga, tar ansvar för sin produkt och har bra system som ger ett fint slutresultat. Det går snabbt att få upp en färdig produkt och systemet kan också enkelt plockas ner och återanvändas utifrån framtida behov. Här ville kunden ha det öppet och genomsiktligt samtidigt som ljudkraven skulle uppfyllas och det blir en bra effekt med glaset från FLEX”, förklarar Dan.

Att bli anlitade för ett högprofilerat projekt som Polestar är naturligtvis något som FLEX är glada och stolta över. ”Ja, det är alltid roligt med sådana stora kunder, men vi har ett brett kundspektrum och en bra blandning av stort och smått. Och vi är lika glada och engagerade när vi sätter upp en dörr som när vi är med i stora projekt. Hos oss finns inga begränsningar”, avslutar Johan Nicklasson.