Atrium Ljungberg årets snyggaste kontor

Årets snyggaste kontor 2018

Vi på FLEX är både stolta och glada över att ha varit med och byggt Sveriges snyggaste kontor 2018 och gratulerar Atrium Ljungberg och TL Bygg till utmärkelsen!

Det prestigefyllda priset delades ut på Stora Kontorsdagen som hölls den 6 november på Grand Hotel i Stockholm. I år var 84 kontor nominerade och konkurrensen var som vanligt hård. Atrium Ljungberg tog hem årets utmärkelse med sitt nya huvudkontor i Sickla, där de sedan början av året huserar i Atlas Copcos gamla industrilokal Luftverkstaden. Där förverkligade TL Bygg tillsammans med sina underleverantörer hyresgästens visioner om ett modernt, aktivitetsbaserat kontor som för tankarna till ett lyxigt hotell, med allt vad det innebär av lugna och välkomnande miljöer, samtidigt som arvet från varvsindustrin har bevarats och lyfts fram med såväl inredningsdetaljer som materialval. Ett långsiktigt och hållbart tänk var också viktigt för beställarna och för det 1600 kvm stora projektet valde man leverantörer som har en tydlig hållbarhetsprofil.

Det nya kontoret har skapats med glasblocksväggar och stålpartier som tillsammans med FLEX dörrportaler, slagdörrar, skjutdörrar och ett fristående samtalsrum – allt med ytskikt i mörk valnöt – ger en exklusiv look. Både dörrportaler och dörrblad är högre än standard och togs fram tillsammans med beställarna.

”Vi var med i ett tidigt skede, tog fram prover och anpassade lösningar i dialog med beställarna. Det är ett bra sätt att jobba på, och det är ju vår specialitet att vara flexibla och erbjuda speciallösningar, ” säger Andreas Jonsson, projektsäljare i region Stockholm. ”Att Atrium Ljungberg och TL Bygg nu vann utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor är väldigt roligt och vi är jättestolta över att ha fått vara med i projektet. Det är onekligen en fjäder i hatten!”

Nyfiken på fler prisade projekt?
Här kan du läsa om SEB arenastaden som blev Sveriges snyggaste kontor 2017!

Fotograf: Martin Kelam