Månadens FLEXare: Johan Nyman

Månadens FLEXare:

Johan Nyman

Lageransvarig på FLEX Logistikcentral i Örebro

Vad gör ni på Logistikcentralen?

Det är här vi packar och ser till att rätt material finns på arbetsplatserna när montörerna ska göra sitt jobb. Vi har koll på lagersaldo och material, plockar ordrar och gör beställningar. Det är också mycket som ska till målaren för att lackas och målas. Och det kommer även leveranser som ska samlastas. Vi har också FLEX systerföretag Lindström Undertak här, så där kommer det ju en del kunder och vill köpa material.

Vi har bra kontakt med åkarna; det är viktigt eftersom ledtiderna ofta är korta i projekten. På de större orterna jobbar vi alltid med samma chaufförer och de har också direktnumren till montörerna.

Hur länge har du varit på FLEX?

Jag brukar säga att jag är en gammal räv: jag har varit här i arton år nu. Först som montör i tio år innan Logistikcentralen startades, och sedan här på Logistikcentralen i åtta år. Jag har stor erfarenhet inom företaget, jag kan produkterna och har följt utvecklingen genom åren. Sedan jag började har naturligtvis många nya anställda tillkommit, men det är också många som stannar kvar väldigt länge.

Vad tror du att det beror på?
Andan i företaget! Vi har verkligen en speciell FLEX-anda som genomsyrar både företaget och hela koncernen FLEX Group. Det blir gärna så när det är ett familjeföretag. Min kollega Jimmy Lidgren har till och med tatuerat in FLEX-loggan på armen! Alla som jobbar här bjuder till lite extra och gillar våra jobb. Genomgående så trivs vi FLEXare med att vara problemlösare helt enkelt. Flexibiliteten, de nöjda kunderna och viljan att stanna inom företaget, det är det som är FLEX-andan.