FLEX – när arkitekten själv inreder!

FLEX – när arkitekten själv inreder!

Alla uppdrag, stora som små, är intressanta och roliga på sitt sätt. Men att bli utvalda när en arkitektbyrå ska inreda sitt nya kontor är naturligtvis lite extra roligt!

Carl-Johan Omert

Tengbom arkitekter sitter en trappa upp i en före detta butikslokal, en lokal som de verkligen fastnade för när de sökte ny hemvist. ”Den är öppen i planlösningen och vi såg att här kan vi göra det vi behöver och vill göra”, säger Carl-Johan Omert, arkitekt på Tengbom i Linköping. ”Vi sitter ganska öppet i en form av landskapsgrupprum med rumsindelare och kompletterade detta med flera sidorum, konferensrum, tysta arbetsrum etcetera, samt ett verkstadsutrymme där vi bygger modeller. Dessutom har vi ett stort materialbibliotek med materialprover, och en loungeyta. Tanken är att man ska kunna flytta runt på olika platser, gruppera sig och sitta som man arbetar.”

”Vi hade ett möte med fastighetsförvaltaren Centrumförvaltning och lade fram förslag på lösningar som skulle passa förutsättningarna och behoven och de gillade dem”, berättar Peter Olsson på FLEX. ”Arbeta direkt med fastighetsägaren och hyresgästen på det här sättet är bra. Då har de kommit överens om en nivå och vi vet precis vad kunden vill ha och får leverera det fullt ut. Det är kul, och extra kul när det är en arkitektbyrå som väljer våra lösningar!”

Tengboms kontor inreddes med FLEX Glassline med naturanodiserad aluminiumprofil, samt dörrportalen FLEX Frameless i en matchande kulör. ”Flexsystemet kom på plats väldigt snabbt och smidigt och vi är mycket nöjda med både samarbetet och resultatet!” avslutar Carl-Johan Omert.

KURIOSA:

Istället för prickar som kontrastmarkering på glasväggarna valde Tengbom att skriva ut arkitekt-termer såsom fog, krypgrund och dymling på frostningsfilm och sätta upp.