Månadens FLEXare: Mikael Hedlund

Månadens FLEXare:

Mikael Hedlund

Projektsäljare, region Stockholm

Du har precis bytt tjänst inom FLEX, berätta lite om det!
Ja, efter att ha jobbat som montör på FLEX i drygt åtta år började jag nu i januari som projektsäljare. Jag trivs väldigt bra på FLEX så när jag i höstas kände mig redo för nya utmaningar, hörde jag mig för om möjligheten att ta med mig min kompetens över till säljsidan. Vår VD Håkan Johnsson tyckte att det var en bra idé och vid årsskiftet började jag min nya tjänst som säljare.

Vilka fördelar ser du att din bakgrund som montör för med sig?

Som montör känner jag alla våra produkter utan och innan. Det gör att jag snabbt ser vilka förutsättningar kunden har och hur vi kan möta deras behov. Jag ser vad som funkar, kan vägleda dem när de fattar sina beslut och enkelt förklara såväl produkterna som processerna för dem. Likaså förstår jag vad byggarna å sin sida behöver.

Vad tycker du är roligast med ditt nya jobb?

Det är så mycket nytt! Som ny måste man börja med att komma ut, visa sig på marknaden och bygga upp en kundkrets. Det är roligt! Kombinationen av att göra beräkningar för offerter och att jobba personligen med kunder, både sådana som jag söker upp och sådana som skickar in förfrågningar, tilltalar mig. Jag är en driven och utåtriktad person så det här passar mig bra.

Vad ser du fram emot i din nya roll?
Att bygga en bra kundkrets och på så sätt bidra till att FLEX blir ännu större på marknaden. Det är det som driver mig – att berätta att vi finns och visa vad vi är bra på. Här i Stockholmsområdet är vi ganska stora men har ett par konkurrenter. Men det som gör oss unika är dels vår långa erfarenhet, FLEX har varit verksamma i branschen sedan 1979, och dels den flexibilitet som faktiskt är vårt kännetecken. Vi gör kundanpassningar och tar gärna specialbeställningar. I jobbet som montör var det just specialuppdragen som var roligast, som att bygga in en trappa i glas eller att bygga speciella glasrum. Nu får jag lobba aktivt för det här genom att sälja in bra och spännande lösningar som gör kunderna nöjda och förverkligar deras visioner.