SEB Arenastaden – Sveriges snyggaste kontor 2017

Vi på FLEX gratulerar SEB samt arkitekterna på Wingårdhs, byggherren Fabege och entreprenören Veidekke till utmärkelsen ”Sveriges snyggaste kontor” som tilldelats SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden, Solna!

Utmärkelsen delades i år ut för sjunde gången och prisceremonin skedde i samband med Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i november. Tävlingen arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt och till årets upplaga var 86 kontor nominerade. Priset, som är ett konstverk från Moderna Samlare värt en halv miljon kronor, får pryda det vinnande kontoret i ett år.

FLEX har levererat systemväggar, dörrportaler och glaspartier till hela kontoret.

SEB:s huvudkontor har med sina 72 200 kvadratmeter och tre huskroppar beskrivits som Sveriges största kontorsbygge på trettio år. De sammanlänkade husen samlar mer än 4 500 medarbetare och har drygt 600 mötesrum i olika storlekar. Den första inflyttningen ägde rum i maj och resterande kommer att flytta in till våren. I vår tidigare artikel ”FLEX är med när SEB bygger nytt i Arenastaden, Solna” finner du mer information om materialval, de flexibla lösningarna och det miljötänk som genomsyrat hela processen.

Att inreda SEB:s huvudkontor för Veidekke var ett riktigt hedersuppdrag och vi är stolta över att ha varit en del av den stora arbetsinsats som ledde fram till utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor.

FLEX GLASSLINE