Ny anda med bevarad själ

Höga ambitioner och stort engagemang var ledorden när en banklokal fick nytt liv som Örebros snyggaste kontor.

IT-företaget Sitevision flyttade i somras in i sina nya lokaler på Drottninggatan i Örebro och VD:n Anders Korsvall hade då tillsammans med sina samarbetspartners skapat precis det kontor de föreställt sig i den sju meter höga före detta banklokalen. ”Det är spännande med en sådan här lokal”, säger han. ”Potentialen är enorm och man kan förvandla den till det man vill ha. FLEX har varit väldigt engagerade och lyhörda och har både anpassat sina lösningar utifrån våra önskemål och kommit med egna idéer. De har verkligen gjort det där lilla extra och varit noga med att alla detaljer ska bli toppklass!”

Mitt i den stora banksalen har man byggt ett ”hus i huset” med konferensrum samt små mötesrum och telefonrum. På taket, som man når via en bro från övervåningen, finns en grupp med touch down-bord där medarbetarna kan sätta sig och jobba om de vill byta miljö. I salen finns även en stor läktare för företagsgemensamma möten och framför denna en videovägg och ett inbjudande fikautrymme.

Sofia Kagg, Kajenn arkitektbyrå

Gott samarbete och stort engagemang

Roger Seger, projektledare hos Sitevisions hyresvärd Castellum, är imponerad över hur arbetet genomförts: ”I ett projekt på den här nivån, där ambitionerna är så höga, krävs det att leverantörerna är på tå och det har verkligen fungerat bra! Peter Olsson på FLEX har visat stort engagemang och de har lagt ner mycket tid och energi för att uppfylla visionerna om ett modernt och snyggt kontor som är bra för medarbetarna, håller för företaget att växa i och är exklusivt ner till minsta mutter.”

”Ja, samarbetet med FLEX har fungerat jättebra”, instämmer inredningsarkitekt Sofia Kagg på Kajenn arkitektbyrå. ”De har gjort ett fantastiskt jobb och verkligen levererat.” Hon berättar vidare om sina visioner för projektet: ”Den vackra gamla banken var ett spännande val av lokal där det gällde att få in en ny anda samtidigt som man behåller själen och tar vara på rymden. Kontoret ger nu ett kreativt intryck med svartlaserad ask och svart tak som kontrast och balans till färgrika mattor och fondväggar – och med det fullkomligt klara glaset i trappor och väggar blir lokalen ännu krispigare.”

Roliga utmaningar

Allt glas i lokalerna är Opti White, ett helt klart glas utan den gröna eller blå anstrykning som vanligt glas har; ett glas som sällan används, berättar Peter Olsson. ”Men de visste vad de ville ha och vek inte ner sig som många andra kanske hade gjort, trots att sådana specialval påverkar leveranstiderna. Det är starkt! Och skillnaden är tydlig när man ser det – Sofia är en väldigt bra arkitekt och resultatet blev precis som de hade tänkt sig. Det var över huvud taget ett spännande projekt med många speciallösningar, vilket är jättekul. Det är roligt med nya utmaningar, som läktaren vi gjorde här till exempel. Och att få jobba ihop med vårt systerföretag Lindström Undertak, som gjorde alla undertaken, är alltid extra roligt”, säger Peter och avslutar: ”En av visionerna från kundens sida var att det här skulle bli Örebros snyggaste kontor, och utan att ha varit på alla kontor i stan vågar jag faktiskt säga att det blev det!” avslutar Peter.