Industrikänsla med FLEX GLASSLINE FACTORY

En vision, en skiss och en leverantör som gärna gör det lilla extra – tre förutsättningar som resulterade i en ny, intresseväckande lösning.

När Jakobssons möbler förra året flyttade från Odensbacken till Örebro hade man en idé kring hela fastigheten. ”Lokalen som vi flyttade till var i stort behov av renovering, så vi blåste den helt”, förklarar Richard Jakobsson, som tillsammans med sin fru Bella äger och driver det anrika familjeföretaget. Han fortsätter: ”Vi ville att kontorsdelarna skulle samspela med butiksdelen och valde att förstärka den industriella känslan i lokalen med stora glaspartier, spröjsade i svart. Vi har jobbat med Flex tidigare och vet att de är kreativa och flexibla, så vi ritade upp en skiss och sedan hjälpte de oss att förverkliga våra idéer. Vi är väldigt nöjda!”

Kan ni göra en rutig glasvägg?
”
När vi pratade om projektet, frågade Richard om vi kunde göra en rutig glasvägg med lite industrilook”, berättar Peter Olsson, projektsäljare på Flex, ”och det är klart att vi ordnade det!” Resultatet är en Flex Glassline-vägg med spröjs och stående H-profiler mellan glasen, till skillnad från vanliga Glassline där glasen limmas kant i kant. ”Vi är lyhörda för kundönskemål och gillar att ta fram nya lösningar; det är en av de saker som särskiljer oss från många av konkurrenterna. Det är roligt, och vi får kombinera vår kompetens inom materialval, ljudkrav etc. med egen kreativitet”, säger Peter.

Kontors- och konferensdelen angränsar till butiken och den långa glasväggen med profiler och spröjs i svart aluminium bildar därmed ett intresseväckande blickfång. ”Ja, vi får frågor varje vecka om vem som har levererat glasväggarna”, berättar Richard och tillägger med ett skratt att han snart funderar på att be Flex om provision.

Glassline Factory, som den förädlade Glassline-väggen döptes till, har sedan dess sålts in till flera andra kunder, bland annat Kontorshotellet Creative House i Örebro där Flex börjar montera väggen i mitten av september.

FLEX GLASSLINE FACTORY