Ett levande hus

På Universitetsholmen i centrala Malmö ligger STUDIO – ett Skanska-projekt byggt i egen regi där konceptet Work, Stay, Play ger en livfull mötesplats för såväl privatpersoner som näringsliv.

Projektchef Jonas Sandin och produktionschef Johan Andersson beskriver STUDIO som ett levande hus med plats för många olika aktiviteter. Byggnadens 25 000 m² rymmer i tillägg till moderna kontorslokaler även hotell, restauranger, butiker och en Blackbox för till exempel konserter och konferenser.

När det 14 våningar höga landmärket inreddes, jobbade man mycket med råa betongytor och stål som sedan balanserades upp med mjukare material såsom glas och trä. Jonas berättar att de bland annat har valt att använda FLEX dörrportaler, traditionella systemväggar och Glassline-lösningar i detta. ”Ja, vi har arbetat med FLEX tidigare och de har fantastiska medarbetare ute på plats som är kreativa, lyhörda och duktiga. Till STUDIO har FLEX exempelvis levererat kontorsmoduler på kontorsplanen samt specialsnickerier och portallösningar i och omkring atriet på plan 1 och vi är mycket nöjda med både samarbetet och resultatet.”

FLEX WOODLINE
FLEX WOODLINE