Projekt med internationell prägel

FLEX levererar anpassade lösningar för vägg- och dörrpartier när Qatars ambassad i Stockholm inreds.

Jonas Östgren, VD för wall to wall som är ansvariga arkitekter och projektledare för ombyggnaden av ambassaden, berättar om projektet: ”Ambassaden har med ny inredningsarkitektur inspirerad från både Qatar och Skandinavien fått en internationell prägel. Detta märks genomgående i allt från nya väggar till små detaljer som beslag och dörrtrycken.”

Beställarens krav var att skapa ljusa och glasade rum men med insynsskydd. Lösningen blev laminerade glaspartier i opalglas för insynsskydd där vi kompletterat med en panelskiva på distans som har ett grafiskt CNC-skuret mönster i mässingslaminat på 6 mm MDF. Dagsljuset från kontorsrummen ger ett vackert skuggmönster på väggar och golv i korridorer utanför.

”Både form och funktion, liksom den övergripande kvalitetskänslan, är väldigt viktig och FLEX har med hjälp av ett extra fräst spår i ramen skapat ett utrymme som mönsterskärmarna sitter i. Med denna lösning kan skärmarna också lätt lyftas bort när glasen skall rengöras”, berättar Jonas.

Mässingsmönstret är inspirerat från Qatar och ekpartierna har betsats med en ton av mahogny/valnöt. De täta dörrarna med stora fanerad ytor har en ådring som går igen i övriga element och inredning. ”Dörrpartierna har också gjorts extra stora för att ge en mer generös, välkomnande och pampig känsla. Det har fungerat väldigt bra”, säger Jonas och avslutar: ”FLEX arbetssätt och anpassningar är något vi värdesätter överlag. Vi strävar efter att jobba med samarbetspartners som är lyhörda och lösningsorienterade. Vi har hela tiden haft en rak och öppen dialog och FLEX har sett till att uppfylla våra önskningar och krav.”