Peab väljer Flex när de bygger på Lyckholms

Peab väljer Flex när de bygger på Lyckholms

År 1880 grundade Johan Wilhelm Lyckholm ett av Sveriges största bryggerier i Göteborg. De anrika byggnaderna står kvar, men tiderna förändras. I dag ägs området av Centur Fastighets AB och man är nu i full gång med att bevara, rusta upp och förnya Lyckholms. I den första etappen bygger man bland annat ett kontorshus på 13 våningar. Här ska 11.000 kvadratmeter moderna, flexibla kontor miljöcertifieras enligt Breeam, där man tar hänsyn till både miljön och ekonomin. Med egna kontorslokaler i fem av planen samlokaliserar Peab sitt Göteborgskontor från tre tidigare adresser.

Täta leveranser och snabba montage

På FLEX har vi verkligen fått möjlighet att visa kunden hur den effektiva metoden att bygga med systemväggar fungerar. Ledtiden har varit att färdigställa ett kontorsplan var 8:e dag.

Peabs egna kontorslokaler är nu klara, man håller som bäst på att möblera till inflyttningen i början av mars. En kombination av systemväggarna FLEX FINELINE och FLEX GLASSLINE ger, tillsammans med integrerade dörrsektioner FLEX FRAMELESS, en sober arbetsmiljö i lokaler med ett gediget helhetsintryck.

Nu går arbetet vidare, med montage på ytterligare tre plan, där kontorslokaler för externa hyresgäster växer fram.

Till full belåtenhet

Framgången i upphandlingen är ännu ett kvitto på att vi på FLEX har ett konkurrenskraftigt marknadserbjudande. På Peab är man mycket nöjd med hur arbetet gått framåt.

– Det har flutit på bra hela tiden, säger Christian Helmström, ansvarig samordnare på Peab.

– Det har varit ett tufft tidsschema under byggtiden och vi kan konstatera att montageteamet på FLEX vet precis hur det här ska skötas på ett professionellt sätt. Vi får trevliga och flexibla kontorsmiljöer på vår nya arbetsplats och ser verkligen fram emot att flytta in, säger Christian Helmström.