Ny produkt från FLEX sätter färg på dörrportaler

Glas blir mer och mer populärt i inredning och interiör design. Att låta harmonierande färgval ge nya lokaler liv och karaktär är en annan trend som nu ligger i tiden. FLEX Interior Systems möter det ökade intresset med dörrportaler där färgat glas ger starka intryck.

För att möta det stora intresset för den här typen av lösningar kompletterar FLEX Interior Systems sitt sortiment av dörrportaler med den nya produkten FLEX FRAMELESS glass.

Det började i Lund

Förra våren flyttade fem kommunala förvaltningar in i Lunds nya kommunhus Kristallen. De nya lokalerna inreddes med systemväggar från FLEX.

I samband med byggnationen kom idén om färgat glas på täta väggar och dörrar upp. Det resulterade i att färgade glasmoduler monterades på väggarna i kommunhusets pentryn, vilket hade en mycket uppskattad effekt på interiören.

Nu i standardsortimentet

Nu är nyheten standard. Dörrportalerna FLEX FRAMELESS glass är uppbyggda av MDF och massivt trä. På utsidan limmas ett målat 4 mm glas som förstärker helhetsintrycket av den glasvägg portalen sitter i. Glaset fabriksmålas i valfri kulör.

– Med denna produktnyhet ser vi fram emot många intressanta lösningar där färgat glas bidrar till nya, inspirerande kontorsmiljöer, säger FLEX vd, Håkan Engdahl, i en kommentar.

För mer information, kontakta Håkan Engdahl, 019-16 62 87, h.engdahl@flex.se.