Enklare att designa inspirerande kontor med BIM-objekt

För att göra det ännu lättare att utnyttja möjligheterna med FLEX produkter lanseras nu produktserierna av glasväggar, systemväggar, dörrar och dörrportaler som BIM-objekt.

BIM-objekten erbjuder samma funktionalitet och detaljering som reella produkter. Fri placering av spröjsning är fullt möjlig, liksom full flexibilitet vid layout av de individuella panelerna. Objekten innehåller också detaljer som väggavslut och hörnvariationer, presenterade i både 2D- och 3D-vy, vilket underlättar vid planering och montering. Samtliga val av dörrtyper och tillbehör till dessa är tillgängliga och konfigurerbara.

BIM-objekten finns för ArchiCAD och Revit och är tillgängliga för kostnadsfri nedladdning på http://flex.bimobject.com. Ett alternativ är att använda FLEX Branded App Icon för BIMobject® App för ArchiCAD. Ett klick på FLEX-ikonen i appen ger tillgång till det kompletta BIM-sortimentet. Objekten kan därefter importeras direkt – utan att arbetsprocessen behöver avbrytas.

Håkan Engdahl, vd på FLEX Interior systems, menar att detta är ett viktigt steg för att erbjuda bästa tänkbara service.

– Vår strävan är alltid att vara en effektiv leverantör och partner för arkitekter och konstruktörer. När vi involveras tidigt i projekten kan vi bidra med djup kunskap och kompetens tillsammans med beprövade lösningar och design. Nu tar vi ett viktigt steg genom att göra våra produkter tillgängliga som BIM-objekt. Detta är framtidens sätt att arbeta. Efter introduktionen av våra BIM-objekt kunde vi notera 800 nedladdningar på ett dygn. Detta visar att vi är rätt ute och vi kommer kontinuerligt att fortsätta utvecklingen av våra produkter och digitala verktyg, säger Håkan.

BIMobject AB är ett svenskt företag med en affärsidé som syftar till att effektivisera marknadsföring och försäljning för producenter av byggmateriel, genom att skapa virtuella kopior av deras produkter som BIM-objekt. Företaget utvecklar IT-verktyg, webblösningar och tjänster som skapar en direktlänk mellan produkterna och föreskrivande led som använder BIM/CAD-system i byggbranschen, se http://bimobject.com.

Ben O’Donnell, CTO på BIMobject, är glad att kunna presentera FLEX produkter i sitt utbud.

– Det är mycket glädjande att FLEX Interior Systems hör till de företag som ser fördelarna med att marknadsföra sina produkter digitalt. Det skapar stora möjligheter att synas bra på den internationella marknaden och att finnas med i ett tidigt skede i arbetet hos arkitekter, inredningsarkitekter och konstruktörer, säger Ben O’Donnell.

För mer information, kontakta Håkan Engdahl, 019-16 62 87, h.engdahl@flex.se.

FLEX Interior Systems AB grundades i Örebro 1973 och ägs av familjen Johnsson genom bolaget FLEX Group AB. Vi utvecklar moderna kontorsmiljöer med fokus på design, ljudmiljö och funktion som skapar effektiva lokaler att trivas i. Vi tar ansvar för hela byggprocessen – från idé till färdig vägg. Våra systemväggar ger stor flexibilitet och är återanvändbara, vilket bidrar till lägre miljöpåverkan under kontorets livslängd. Koncernen innefattar FLEX Interior Systems AB, Rolf Lindström Undertak AB och Perakustik AB. Vi har verksamhet i hela landet med regionkontor i Örebro, Stockholm, Malmö och Göteborg.